Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Långt bortom stjärnorna

Under klara himlafällen
vandrar jag i sena kvällen
månen lyser stor och rund
upp på mig i denna stund

Jag har ingen lust att sova
ty jag saknar sömnens gåva
när som månen lyser klar
min undran vingar har

Då jag stannar för att spana
upp mot himlen, jag kan ana
evigheten där någonstans
bakom stjärnors klara glans

Vad som finns vid sista stjärnan
fattar inte människohjärnan
undrar hur det kan se ut
tar där plötsligt allting slut?

Om man fortsätter att åka
kanske kunde man då råka
där miljoner ljusår bort
världar utav annan sort

Ligger kanske bortom diset
själva himla paradiset
är det där de kanske är
de som slutat vandra här

Vad vårt universum rymmer
är nog ej mina bekymmer
liten ynklig som jag är
fortsätter jag leva här

Jag får fortsätta att vandra
tillsammans med alla andra
inget svar jag ändå får
frågan är nog alltför svår

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 580 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2018-02-22 09:43



Bookmark and Share


  Engel
Finstämd i sin ödmjuka och förundrade ton. Den får mig att tänka på Tomten och hans gåta.

Endast ULJO är vaken...
2018-02-26

  Monika A Mirsch VIP
Underbart att ta några steg tillsammans med dig i riktning evighet - utan svar - egentligen himlaskönt!
2018-02-26

  ResenärGenomLivet VIP
Härliga funderingar i natten...
2018-02-24

  Niliboy
Glöm inte den levande Guden i himlen, han bor ju där å vill att vi ska vara snälla!
2018-02-23

  Nils-Robert
Härlig dikt om stora frågor.
2018-02-22

    Birgersdotter VIP
Vackert flyt i din text ...med de stora frågorna
2018-02-22

  M.Eta
Svåra frågor att få svar på, alltid skönt att fundera och undra! Fantastiskt rimmat!
2018-02-22

  DavidM VIP
Tilltalande rader, gillar dom mycket.
2018-02-22

  Marita Ohlquist VIP
På denna jorden går vi alla och envar
ställer frågor, men får inte alltid svar.

Återigen en tankeväckande dikt på rim som flyter som en vårbäck!

2018-02-22

    J. Herward
Sista stycket påminner lite om 'Tomten' av Viktor Rydberg. Hela texten går litet i samma anda, naturens storslagenhet som väcker de stora frågorna.

En välkomponerad dikt. Rätt och slätt.
2018-02-22

  Njord
Ja, vi människor vill gärna veta och förstå. Men som du skriver så kanske vi inte får svar på alla frågor. Fint diktat som vanligt!

2018-02-22

  Öknens Ros VIP
Härligt rimmat om "det stora". Vi undrar nog alla vad som finns där ute.
2018-02-22
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO