Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

utopier åt människor på gränsen till nervsammanbrott



Jag är stenbock och realistisk pessimist, betraktar flickvänner som tillfälliga älvor i höga klackar när jag går omkring på marknadsplatsen för livslögner, innan ännu ett krig lämnar horisonten.

Inte konstigt jag klär i svart i den dödsdömda rymdoperan, inte märkligt att jag dystert tänder en cigarr när våra hjärtan är ljusår bortom solen och sårbarheten hela tiden undangömd.

Imorgon är ingenting annorlunda, ändå saluförs utopier åt människor på gränsen till nervsammanbrott i vardagen. Det är en grym lek i tillvarons vilsenhet och är endast en hypotetisk dröm om makt.

Jag minns att vi stod i skuggan på marknadsplatsen. Vi hade båda tröttnat på dårarna som trängdes om bästa fasaden i verkligheten. Jag kommer allltid älska stunden innan vi klev ut bland alla andra igen.

_______




Fri vers av Jag är fan större än Sartre VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-02-18 11:22



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Den här tycker jag om, den bär inte bara sig själv, utan en hel generation.
2018-02-19

  Kungskobran VIP
Dårens verklighet innefattar sitt ego
som för vi alla andra (dårar)

Härlig text
2018-02-18

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Sartre som är fan större än Sartre klär denna annars så illiterata sijt med väl tillämpligt pragmatiska idiom så redaktionens ansvariga slipper skämmas.
2018-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Jag är fan större än Sartre VIP