Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Småstadsidyll?

en sen kväll
jag går hem genom natten

framför mig går en ung flicka
jag ser ljuset från skärmen på hennes smarttelefon

hon håller den bara i handen
bredvid sig när hon går

jag inser plötsligt varför –
hon har den i handen, beredd att ringa

ifall nånting skulle hända
typ om jag kom för nära

jag börjar må illa
tänk att vår lilla småstad har blivit sån

att flickor/ kvinnor måste vara rädda
när de går genom stan när det är mörkt




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 208 gånger
Publicerad 2018-02-18 12:14



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
ingen kvinna skulle behöva vara rädd för att gå ute på kvällen, men tyvärr är det så verkligheten ser ut.

2018-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP