Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inombords tassavtryck



Snöleopardens
ögon följer dig

Det kan inte de
andra göra något åt

Du vandrar på gator
genom öppna dörrar
och regnvåta torg

Genom spirande parker
med blommande anemoner

Och ångande hundskitar
mellan rader av parkerade
bilar

Och människor som
springer med kassar efter
Förlorad tid i Paris adertonde
Arrondissemont



Men i nattens dröm
Vrålar frihetens
sökande skugga

Genom dig över
Bergens snöfyllda landskap

För
Du är den utvalde som
vandrar med tysta
Tassavtryck

igenom larmande städers
smältdegel


Så att de instängda ej
ska glömma och inse

Vad frihet är och följa
efter med sin egen
saknade längtan

Dina förklädnaders nyans
är endast viktig, för att
behålla den sökande
äventyrlige vandrande
Backpackern inom oss

Jaget ser och låter din
magiska skepnad passera

med ett varmt leende
Inombords utan ord



























*Tillägnat
S..u











Prosa (Fabel/Saga) av Sefarge VIP
Läst 231 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-02-18 13:00



Bookmark and Share


  Salvation Pepper
"Snöleopardens
ögon följer dig"

Poetiskt i staden.
2018-02-22

  KattenKin VIP
Fint personporträtt!
2018-02-19

  Kungskobran VIP
mycket djup och assistionsrikedom
fint
2018-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP