Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag behöver inga schaktmaskiner.


Tio ton


Jag schaktade personligen ut
10 tusen kilo lera.

När vi byggde om vårt badrum i källaren.

Jag var så ledbruten.

Så att jag inte kunde
ta mig ur sängen på morgonen.

Men jag krigade.

Trots att kroppen nekade.

Och när lastbilarna med sina skopor,
Skulle köra bort högarna från tomten.

Frågade de mig var leran kom ifrån.

”Från källaren med min spade sade jag”

Då sade de.

”Detta är ju omänskligt!”

Jag svarade;

”Jag bara krigade en stund i livet,
och bet ihop.

Och gnällde fan inte,
när min fru fick ta mig upp ur sängen.

Och det gjorde jävligt ont!

Och hela kroppen skrek.

Men jag bortsåg från den fysiska smärtan,
när kroppen ville göra eldupphör.

Jag kunde ju inte bara vika ner mig.

Det var ju bara endast ytterligare,
ett krig jag var tvungen att vinna.

Med min totalt sjuka vilja.


Och nu kan jag älska med min fru.

I ett mycket vackert badrum.”




Fri vers (Fri form) av Tommy Vähä-Rainio VIP
Läst 191 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-02-18 14:54



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det finns flera kilo massa bakom varje ord. Tyngd i orden. Bra.
2018-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Tommy Vähä-Rainio
Tommy Vähä-Rainio VIP