Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en dikt om vänskap och vad det betyder för mig


En äkta vän

Man vet inte alltid vem man kan lita på
En äkta vän
Nån som aktar ens känslor och tippar runt på tå
Att öppna dörren och släppa nån in
Göra sig sårbar och låta dem kalla dig sin

Någon som aldrig sviker och alltid är där
Ibland är det vänskap ibland är man kär
Att välja vem som är värdig dina innersta tankar
Man blir nervös
ja hjärtat bultar och bankar

Ibland väljer man rätt, ibland fel
Ibland gör de dig söndrig ibland görs du hel
Ibland måste man blunda och hoppa
När man gjort detta har det gått för långt för att stoppa

Du har satt känslorna i personens hand och ser om hen om dem värna
Det viktigaste du har, din själs inre kärna
Nu måste man hoppas att hen varit äkta
Och att det varken finns behov att fly eller fäkta




Bunden vers (Rim) av Franz Ferdinand
Läst 748 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-02-18 20:21



Bookmark and Share


    Peter Söderqvist
Fint skrivet om vänskap.
Det finns många insiktsfulla passager i texten.
2018-02-18

  Syrran77
Tänkvärt och insiktsfullt skrivet.
2018-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Franz Ferdinand