Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En text som beskriver mycket, den kan tolkas på olika sätt men genomgående är synen på hur viktiga våra små dagliga gärningar är. Ett "hej" kan ändra på liv


Skadad fågel

Fågeln flyger på framtidens vingar
Budskap om kärlek i dess sång bara klingar
Den talar om saker som komma skall
Men plötsligt faller den från himlen med en enda knall

En jägare var ute och lät inte fågeln flyga mer
Allt detta händer men det är ingen som ser
Fågeln kvider och lämnar blodiga spår
Den är skadeskjuten och har stora sår


Om fågeln skall bli bra och flyga igen
Är det som behövs en hjälpande vän
Några snälla ord, ett hej eller en gest
Det är allt sånt som läker fågeln bäst

Det behövs icke mycket, men inte heller lite
För att få den att leva, denna himlens Afrodite
På detta sätt genom dagliga dåd
Spinner vi vidare på kärlekens tråd

Fågeln är nu åter hel
Efter hjälp från någon vänlig själ
Den flyger nu på nutidens vingar
Kärlekens budskap så vackert klingar




Bunden vers (Rim) av Franz Ferdinand
Läst 293 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-02-18 21:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Franz Ferdinand