Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Födelsedagsbarnet

Födelsedagsbarnet
bestämde sig för
att öppna
det tjusigaste
paketet först

skakade det varsamt
lyssnade
innanför det
påkostade
omslagspappret

vek ihop det
öppnade
kartongen

som var tom

den var tom!!

alla såg barnets
besvikelse

ett barn som fick drag
av åldring

hud skör som papper
stramade över kinden
bildade räls i pannan

nerkörda spår
allt djupare in
mot skallbenet

långt senare
kunde barnet höra
främmande skratt
från närstående

vilkas ansikten
sedan länge
suddats ut

barnets utmaning
är att lära sig kalla
sitt hjärtas tomhet

för utrymme




Fri vers av Petter Wingren
Läst 1200 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-02-18 22:38



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
" att lära sig kalla
sitt hjärtas tomhet

för utrymme "

Skapande vinkling, kanske livsnödvändig!
2018-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren