Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kaffe kl 15

Ur deras blickar
dansar melodier
ner över bordet
och vidare ut
genom dörren
som står öppen
mot trädgården
där vårfåglarna
just återvänt

Och personalen
serverar kaffe
utan att blinka
och utan att se
annat än det
som existerar
i deras världar
av regler, rutiner
och lönesystem




Fri vers av Den skrivande tysta
Läst 411 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2018-02-19 12:41



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Stark dynamik i texten
2018-02-23

  Yrre VIP
Varm och sorglig i ett nu, men nog tror jag de ser, utimellan

2018-02-23

    Sefarge VIP
Så rent skärskådande
Skrivet! Bravo!
Bugar o bockar.
:}

2018-02-22

  Goraxy 89 Orion VIP
Så blir det oftast - Man/kvinna sköter sitt jobb sina förpliktelser hemma, försöker få ekonomin att fungera och glömmer bort att livet är till för att levas, inte för att man skall bara försöka sköta sitt och undvika att bli sjuk eller dö?

Bra skrivet !!!
2018-02-20

  Kungskobran VIP
Dom är kanske lyckliga
2018-02-20

  Nils-Robert
Så omänskligt.
2018-02-19

  Bo Himmelsbåge
Mycket träffande om dagens standardiserade "effektiva" ""Åldringsvård"!
I ärlighetens namn är personalen oftast hård pressad, så ingen skugga över dem!
2018-02-19

  Marita Ohlquist VIP
Bra förmedlat om skilda världar!
2018-02-19

  Niliboy
Huga ligen för dem!
2018-02-19

  Carl-Johan Bachofner
Det bästa du skrivit om vården!
2018-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Den skrivande tysta
Den skrivande tysta