Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
1.3


Till de små som aldrig fick vara små


på en skala
mellan noll och noll
fogar en växande sten
ditt brådmogna bröst

horisonten
skymmer redan
efter gryningens aningar
vilka knappt fick skimra

av en ovig insikt
tvingas din kurande kropp
upp i naken givakt
som kallsinniga blickar siktar

må din lilla barms börda
stöpas om till klippa
bortom ovan och nedan
där allt ska beslöjas för alla

(utom för de vissa utan hamn)







Fri vers (Fri form) av Coeur de verre
Läst 344 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-03-02 15:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En elegant text om när varat närmar sig det orörliga, "mellan noll och noll, knappt fick skimra, givakt, klippa".
2018-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Coeur de verre
Coeur de verre