Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

förlossningen som varade i en evighet


jag vet inte
om jag överlevde
min egen förlossning
kanske är allt bara en kuliss nu
barnet, lägenheten, mannen
tingen
som omger mig
och kräver min uppmärksamhet

barnets mjuka nylle
som trycks mot mitt bröst
en återupprepning
av precis efteråt
när de la upp honom på mitt bröst
och jag förstod inte
hur något kunde göra så ont
jag var inte med
och samtidigt så sjukt lättad
över att smärtan upphört
fick ta mer lustgas när de sydde mig
ville bort
iväg
få vila någon annanstans

ville att världen skulle ha meddelat mig innan
om hur förlossningssmärtan får dig att bli rädd
för den är så vass, så djurisk, så vild
den går inte att fly ifrån
den jagar dig i månader efteråt
förskjuter din verklighetsuppfattning
världen är inte
vad den en gång var
på grund av barnet som kommit
men också på grund av att du fått uppleva
smärtan
i sin renaste, mest vansinniga form
en sönderslitning du inte tror
att du ska överleva

förvänta er inte att jag ska orka le
och smeka barnet ömt
jag har förvandlats till djur
jag vill slita sönder något
med bara tänderna
jag vill svälja
hårda klumpar
som inte går att skita ut
jag vill aldrig
föda igen




Fri vers av pang
Läst 440 gånger och applåderad av 10 personer
Utvald text
Publicerad 2018-02-19 14:21



Bookmark and Share


  cilax VIP
sista stroffen är bara så vass
2018-05-12

  Petter Wingren
Du är ofta trovärdig i ditt utforskande ända till botten av den verklighet du befinner dig i, särskilt när dina erfarenheter ligger och trycker mot ett tabu. Här är du farlig som mamma, där det ligger nära till hands att tolka en aggression som kan riktas mot barnet. Hur ärlig kan man vara? Jag har en känsla av att du måste testa både golv väggar och tak, för att se om det håller, huset du bygger bräda för bräda. Jag är beredd att svara "nästan hur ärlig som helst, men inte mot vem som helst." Barnet ska inte lastas för sin egen födelse, som det inte har bett om, vad vi vet. Men så tolkar jag inte heller din dikt. Jag gillar den.
2018-02-24

    ej medlem längre
bra dikt

kejsarsnitten ökar
ryggmärgsbedövning ökar
inte så konstigt alls
modern medicinsk vård borde användas mer
parallellt med den naturella

2018-02-20

  Respons VIP
Bra beskrivning av den oerhörda smärtan som är så förknippad med Livet självt.
2018-02-19
  > Nästa text
< Föregående

pang
pang

Mina favoriter
livet