Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hippocampus vinter

tyst kamp
under isen

snötäcket
dämpar yttre ljud

men ljuden i huvudet
tystnar inte

snorklar
under radarn

tuggar skorporna
trettio gånger

duktig
sägs det

sväljer allt
maler motsägelser
till fint damm

grå substans
letar sig in överallt

smultronsår
krossade drömmar
skållad skam

hippocampus signalerar ivrigt

reaktion uteblir

© Maria Marängsviss, 19 februari 2018





Fri vers av Maria Marängsviss VIP
Läst 327 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-02-23 18:11



Bookmark and Share


  i af apa
berörande, smultrånsår
låter som en barndom som kommit
på skam. frågan, kanske brännade;
var hör den hemma? alla "skammar" har ett hem, men inte alltid dit de bjuds in...

en strålande belysning av en inre process, en kamp under isen...

inledning fastnar jag väldigt mycket för;"tyst kamp
under isen" kärnfullt!
2018-03-30

  Kungskobran VIP
Talamus ,Endorfinet och Oxytocinets
flöden tränger på.
2018-02-28

  Anya VIP
Tycker om det psykologiska spelet. Nää mina ljud i huvudet tystnar också sällan. Tycker om ordet smultronsår...talande om det kraftigt röda såret. Det som i min tolkning finns djupt inuti.
2018-02-24

    ej medlem längre
Tankar kan tränga sig på och skapa kortslutningar, ibland i konflikt med inre drömmar, önskningar och känsloliv, eller tvärtom. Din text tränger under ytan!
2018-02-24

  Larz Gustafsson VIP
Vintern är ett av min främsta hatobjekt.
2018-02-23
  > Nästa text
< Föregående

Maria Marängsviss
Maria Marängsviss VIP