Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minnesfärd



En röd ballong
åker upp

En blå svävar
ner

När jag minns hur du
log strålande med
hela ditt ansiktet

Du lekte ballong
Hav med oss i en
två rums lägenhet

Högst upp på en
Bergsklack

I ett gammalt torn-
hus med utsikt över
staden nedanför

Vi städade upp i det
glömda dammiga

Vindsförrådet där
några slitna sänggavlar
och välbevarade
masajspjut fanns kvar

Möjligen från den gamla
Damen som bott där innan
oss och som arbetat i Afrika

Livets stress låg utanför
med skrikande måsar

I ett rum fyllt av
Fantasiballonger och två
Kvarglömda Masajspjut

Från en missionärs dams
Resor

Där levde vi vårt liv
tillsammans

Den gamla damen
spjuten och du är
borta nu.

Men fantasiballongerna
Från dig svävar omkring

fritt i sina egna flödande
färger

Bara jag öppnar upp min
Franska minnesbalkong

Och kan känna din mandel
blomsdoft

Och gröna leende ögon


Så härligt att se dig
med
dina ballonger igen

Men undrar hur kallt
det var i Urdmurdien

Bland allt det rödhåriga
som försökte hålla nån
slags värmen uppe

Inuti överlevnadens
längtansfulla namn.
















Fri vers av Sefarge VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-02-20 07:52



Bookmark and Share


  Salvation Pepper
Känns som något med musik.
2018-02-22

  henke_r
En härlig nostalgisk tillbakablick som får läsaren att känna sig delaktig i den förmedlade eran;)
2018-02-20

  KattenKin VIP
Ok vilken fin berättelse med så kärleksfull ton att jag berörs av din nostalgi! Bokmärker tittskåpet med alla underbara ballonger. :)
2018-02-20

  Anya VIP
Tycker om tonen här. Saknaden mellan raderna. Fint gestaltar du. Sparas!
2018-02-20

    ej medlem längre
greppar hårt om ballongerna
svävar +
2018-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP