Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om vintern

 

 

sakta faller vintersnö

så vackert så man kan dö

fångar flingor med tunga

det gör väl alla unga

 

fast nu jag äldre är

men har vintern kär

fast kylan kan va' svår

som sju långa år

 

likt en tavla så skön

överallt ligger snön

likt bomull bäddad

av naturen räddad

 

än en stund vintern varar

Kung Bore sitt land försvarar

över natt sig mörkret sänker

och jag om detta tänker

 

vad naturen ändå är skön

fast allt är täckt av av snön

snart man längtar till vår

till porlande bäck  och takdroppstår

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-02-20 12:03



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Fint skaldat
2018-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP