Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Metafor på skolan


Djungeln

I djungeln möter man varelser av alla slag,
där framhärdar de alla enligt djungelns lag
Ormarna hugger när de känner sig kränkta
Gorillorna tar er, ser till ni blir sänkta
Sengångarna där i sina mobiler glor
Deras oro för att komma sist är stor
Mobbingen pågår vi vart vattenhål
När offret är nere hörs tigrarnas vrål
Pumorna sitter gruppvis i sina revir
Vid obehag de fäller ner sitt visir
Fåglar kvittar om allt som sker
Då kommer tigrarna och slår ner
Girafferna säger till när det blir något fel
Försöker göra att du klarar skoldagen hel




Prosa av Lars Bergström
Läst 297 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-02-20 10:26



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
det råder även djungelns lag
i granngården <3
2018-02-20

  Öknens Ros VIP
Att skolan kan vara likt en djungel är en träffande metafor, där råder djungelns lag.
2018-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Lars Bergström