Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om Region Uppsalas kulturplan 2019-2022 





Uppsala har en fin historia av framgångsrika författare och poeter. De får stöd av stadens olika institutioner för kultur, som Stadsbiblioteket t ex.

 

Men varifrån kommer de? Varifrån kommer de framgångsrika? 

 

Jo, från den blandade mylla av människor som skapar kultur av egen drift, runtomkring i staden. En mylla av starka, sköra, modiga, blyga, talstarka eller skrivarstarka, konstskapande människor av alla olika sorters kvalitéer. Ur dem växer framtidens mer kända författare och poeter. Resten bidrar till stadens kokande kulturliv. Eller så borde det vara...

 

Eftersom institutioner främst arbetar med de författare som redan har ett namn behövs kompletterande levande, spontana och naturliga mötesplatser för stadens mylla. Sådana exempel är Litteraturcentrum Uppsala och Köttinspektionen. 

 

Det oroar mig att sådana organisationer och platser inte finns med i kulturplanen 2019-2022 under rubriken "Satsning: Litteraturens fält". 

 

För det är i mötet mellan alla olika sorters litteraturutövare som denna stadens mylla existerar. Var annars skall Uppsalas breda, spontana, levande litterära framtid tränga fram?






 




Övriga genrer (Essä/Recension) av Carl-Johan Bachofner
Läst 194 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-02-20 11:12



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
I den ensammes
Kammare spirar
Genialitetens ljus
Fram, må de tro?
Kulturframbringar
Instituten.
:}
2018-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Carl-Johan Bachofner
Carl-Johan Bachofner