Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kräldjur

Min kropp är täckt av fjäll
och jag vill revoltera
förnya och regenerera
dagen innan det blir kväll

Men -- jag är av mänskors kyla svag
utan ork, och hur ska jag med blek ögonhinna
godhet från ondska kunna skilja
innan slutet på denna dag?

Oh, jag är så trött på att kräla
inför storföretagens ledande män
och att inför politiker stå på mina bara knän --
de är blott tjyvar som från oss stjäla

Och vi ormar och ödlor,
behöver inga falska gudar
inte heller behöver vi svekfulla änglar
Giv oss bara framtidstro och fakta; inga sagor!

Ja -- vi är bara kräldjur
som vill bryta oss ut ur etern
bort från gnistor och flogiston
Bort från denna glasbur


O, jag undrar om mina drömmar kommer kläckas --
drömmen om tron på mänskan i sig själv
tron på att varje bäck blir till en älv
När ska mänskan återuppväckas?




Bunden vers (Rim) av Terra
Läst 318 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-02-20 19:09



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
hmm en femtaggare sa Hälge!

och instämmer i Thomas W kommentar!

2018-04-15

  Thomas Widemark
Bra diktat! Om vi kräldjur enar oss och inte låter oss hjärntvättas till att vara elitens marionetter längre, och säger nej till deras överstatliga idéer så är det läge för krismöte i Bilderberggruppen!
2018-02-20

    J. Herward
Ett stycke skaldekonst som manar till revolution! Som en tavla, en hybrid av naturalism och romantik fast 2.0
2018-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Terra
Terra