Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Grubblerier kan göra vem som helst som galen. Bara inte galen.


Funderingar kring skapande







På frågan om när ett verk är fullständigt och om det inte är det, utan går att 'göra bättre'.
Är något verk då möjligt att avsluta?
Om tesen att 'allting går att göra bättre', skall kunna vara med sanningen överensstämmande.

Grubblerier över en i en tes inbyggd paradox, kan göra 'vem som helst gråhårig'.
Vilket är en syn och illusion.
Grå hår är ju vita hårstrån uppblandade med svarta hårstrån.
'Grått hår' existerar bara i fantasins värld.
Håret blev inte 'grått över en natt'.
Utan möjligen vitt.

Hårklyverier, säger en del.
Men om den som tänker sig att formulera en tes, samtidigt tänker sig att tesen skall vara sann och inte bara önsketänkt.
Mera som vetenskapen är tänkt att vara.
Seriös.

Befriade från utlopp för besvikelser och påföljande behov av 'hämnd på vetemskapens möjliga tillskyndare'.
Fri bara på det att skapa det som möjligt är.
Istället för att försöka bevisa saker genom att presentera rena falsarier.

Det som sägs skilja sig från rena drömmerier och det mer påhittade.
Poesi och romaner, noveller och andra subjektiva uttryck.
Som är uttryck för just det som är just påfund och bara vill likna verkligheten.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 333 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-02-21 10:38



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
När jag känner mig klar därför att tavlan jag målat känns som 'nu blir det inte bättre'. Då bara timmar senare känns det precis som om jag gjort en tavla...
2023-07-25

  Poeten Salvador VIP
Ett verk är färdigt när man nått sitt mål, och det kan man göra på oändligt många sätt. Jag vet inte om det spelar någon roll vilken väg man tsr. Själv är jag färdig när känslorna är stilla, då har jsg den balans jsg vill ha
2018-02-21
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP