Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärleken är ett manifest- men nu är bara längtan


I den väldiga akustiken var det svårt att uppfatta dina ord
Tankar ekade i marmorgolv och stenpelare

Vi är en katedral min kära
Ett monument byggt av drömmar och kärlek

Men hur lätt är det inte att tappa sig själv där
I det idoga arbetet med att fästa nästa sten
Mot sten
Mot sten


Jag försökte säga till dig att ångest inte finns
Att den bara är tankar som far runt i kroppen
Som damm från en dålig dammsugare vägrar lägga sig


Du sa att du behöver tid
Tid att fortsätta mura

Jag ville gå ut en stund i solen
Leka tafatt över gröna kullar
Slå upp vår saft i kupade glas och dricka den med armarna varmt surrade i varandra

Men ekot vände varje mitt ord till hån och med allt större envishet lägger du
Sten
På sten
På sten




Fri vers (Prosapoesi) av Hannadraken
Läst 307 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-02-21 11:18



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
stenarna
gråter med dig
de
stenarna bär samma
det vilket är din längtan
2018-03-02

  Blomma-Stjärna VIP
kärlekens monument byggs - som med tidsbrist, som med hårt sammanpressade läppar -
diktjaget längtar att fånga dagen och fröjda sig, men hennes längtan får stå ohörd!

- kär lek?
2018-02-21

    ej medlem längre
mycket jesus i denna,.
2018-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Hannadraken
Hannadraken