Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Hålligång i andras trädgård"




På varsitt håll

satt Fyllot på krogen

och Älgen i skogen

Men så en kväll
möttes de båda

När fyllot efter
en barrunda

genade över
Agdas trädgård

Och älgen
Bukstinn av jästa
äpplen

Bjöd fyllot på en
luftfärd mellan
fruktträden

Där instängda Agda
oroligt såg
på inne från huset

Sen så kom polisen

Sköt älgen och tog
fyllot efter tillsyn
för tillnyktning
till buren


Sensmoral:

Två fyllon i fridfulla Agdas
trädgård är alltid minst en
för mycket. ..


Och det fastän det bara
var 2 dar kvar till valet
och kvalet




Prosa (Fabel/Saga) av Sefarge VIP
Läst 336 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-02-22 07:17



Bookmark and Share


  J-M
Den är så bra!
2018-02-23

  Fulbergarn
Fylleri fyllera
fyller alla
en älg tuggar fradga
utanför fru Agda
och löper amok
i en text som
inte verkar klok
fyllon kan suga o svälja
te hösten får vi välja

hm äppelvinsmarinerad älg låter gott det röstar jag på


2018-02-22

  Salvation Pepper
Minnesvärd krumelur!
Har alltid gillat vad som sker i skogarna, dessa fablernas värld!
2018-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP