Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto eget


På ett tåg

 

Jag rundar byggarbetsplatsen
hissen upp och hissen ner
väntar på perrongen
luften krispig
marken vit av snö

tanken passerar
jag reser utan att ha städat
ett inre tvång som upphört
den lätta hispigheten
med fladdrande nerver
under ytan
finns kvar
rester av barndomens prägling

du följde mig till hissen
avskedet skört

utanför fönstret
snövita kolonilotter
himlen grå
väskan packad med lunchmatsäck

mittemot på tunnelbanan
ler hon bakom mörka glasögon
banden på ryggsäcken
matchar de rödbruna kängorna

jag är på väg mot nästa tåg

© Eva Hedlund fd. Langrath 2018

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 331 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-02-22 12:55



Bookmark and Share


  Bjarne Nordbö
Jag älskar dessa ögonblicksbilder. Det finns något varmt här som omfamnar mig.
2018-04-01

  Kungskobran VIP
Fina iakttagelser , beskrivet på ett sätt som inbjuder.
2018-02-22

  Bibbi VIP
Alldagligheten här berör djupt...Jag spinner vidare i tanken.
2018-02-22

  Per Rydberg
Enkel i sin skönhet! Njuter av detaljena i vardagen.
2018-02-22

  ULJO
Fin text. "jag reser utan att ha städat
ett inre tvång som upphört". Riktigt bra.
2018-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP