Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GENOMLYST



som genomlyst av eld står du
en flammande låga i dina händer
slocknar inte då dagen dör
musiken inom dig sjunger
nynnar sånger till vallmons knoppar
tankekraft i luften sig svingar
liksom vita vingar
det är en konst att sila bort
mörka tunga minnen
som annars inom kort
fördunklar våra sinnen

Jag ser din vackra själ
hur den lyser i skymningen



*

SJÄLVLYSANDE

inte enbart ovan jord finns det
Det som strålar i mörkret
ljuset
från havsdjupen
de marina arterna
och i ditt ögas pupill

nära ditt blåa hav
jag kan drunkna i




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 380 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-02-22 13:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP