Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den värdefulla tiden

Den enda tid du har är nu
gårdagen är redan bakom
och nästa veckas dagar sju
vet du ej mycket om
Kanhända om en kort minut
du tunnelns ände ser
ditt namn har strukits ut
och tiden finns ej mer

Var morgon som du solen ser
och pulsen ännu slår
dig livet nya chanser ger
ny möjlighet du får
Att ge det bästa som du har
en liten smula tid
ty vi behöver nog envar
ha någon vän bredvid

Att tid är pengar har vi lärt
och det är ofta så
men något som är mycket värt
kan också vara bra att få
Så därför när du ger dig tid
blir tillvaron mer värdefull
den skänker dig en inre frid
och glädje skäppan full

Kanhända kan du just idag
få ge en strimma hopp
åt någon som är trött och svag
och nästan har gett opp
Kanhända visdom kan dig ge
en vägkost på din färd
och att du bättre lär dig se
vad tiden din är värd




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 466 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2018-03-12 16:20



Bookmark and Share


  soligajag_1 VIP
Så vacker och denna tid är så dyrbar för oss alla !
Att ta vara på den är en konst. Dina ord ger mig styrka och viljan att känna tiden rinna mellan fingrarna.
2018-03-19

  ResenärGenomLivet VIP
Många tänkvärda rader...så bra...
2018-03-17

  Lasseman VIP
Som sången "vår bästa tid är nu"
2018-03-16

  Anya VIP
Tänkte mig ut idag på en promenad i solen. Kommer att tänka på din dikt då. Så passande.
2018-03-16

  Eva Helene VIP
Så sant och tänkvärt detta!
2018-03-15

  morgonstjärna VIP
fin tanke och text om nuets värde
för alla och envar.
2018-03-14

  Stanley Rydell
Kairos!
2018-03-14

  Sommarina VIP
Så sant och bra skrivet.
2018-03-14

  Lars Hedlin
Mycket bra skriftat!
2018-03-13

  lodjuret/seglare VIP
Läste din text för en väninna och jag höll, som vanligt, på att baxna minst sagt... Texten får trenne tussilago samt en spade matjord.
2018-03-12

  DavidM VIP
Tid, den mest ovärderliga valutan. Många bra reflektioner i raderna.
2018-03-12

    ej medlem längre
Jag stannar i din vackra dikt och läser orden om och om igen, känner styrka och hopp flöda.
2018-03-12

  Marita Ohlquist VIP
Utomordentligt bra text om tiden som är
och om hur vi bör använda den till glädje för sig själv och andra!
2018-03-12

    Elisabeth Nilsson VIP
Tänkvärd dikt om tiden, vår vän och fiende. Att ta den tillvara borde vi lära oss.
2018-03-12
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO