Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tröst

Trösta de som har det svårt
och han som alltid gråter
Säg till tjuvarna som stal
att de lämnar allting åter

Trösta den som elden brände
och barnen som aldrig ler
Ge ett ljus till alla människor
som famlar och inget ser

Trösta den som saknar kärlek
och hon som ensam går
Låt de sjuka känna livslust
ge en tröst till öppna sår

Trösta den som ingen har
och hon som varit stygg
Fy för dem som trakasserar
den som alltid varit skygg

Trösta de som har tvivel
och inte tror på gud
Ge tröst åt den lärde
och de som skapat alla förbud

Trösta den som alkoholen tar
och den som ofta svär
Tag från den som är rik
räck till den som fattig är

Trösta de som ljuger
och inte någon kärlek har
Skam åt de som regerar
och inte ger några svar

Trösta alla som är olika
och de som tvingats bort
Alla borde få en liten tröst
innan vi reser bort

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 679 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-03-01 11:27



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Ord att begrunda och ta till sig. Vackert och mycket tänkvärt!
2018-03-05

  överlevaren VIP
Varma kraftfulla ord....går rätt in i själen och berör!
2018-03-02

  DavidM VIP
En känsla av gemenskap och hjärta i alstret.
2018-03-01

  Blomma-Stjärna VIP
medkänsla!
så många fina trösteord
- känns gott att läsa
- sparas!
2018-03-01

  Jan Johansson
Den var väldigt fin
2018-03-01

    ej medlem längre
Så vackra varma ord om trösten...inga ord behövs men att bara vara där är så viktigt.
2018-03-01

  Niliboy
Å så fint! Ungefär så säger Heliga Moder Teresa!
2018-03-01

  M.Eta
Viktigt för alla att ha någon som tröstar när behovet finns. Fin text
2018-03-01

  Lasseman VIP
värme och känslor bringar du med din text..
2018-03-01

  Feliaxel VIP
Fina ord om att bry sig om andra utan att göra skillnad på dom
2018-03-01

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text om medmänsklighet!
2018-03-01
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO