Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livsåskådning

Det bor en segelbåt
i var mans hjärta
Den lättar sina ankare
för avund och smärta

Det växer ett träd
i sinnets djupa vrå
Det faller gula löv
när vardagen är grå

Det stiger ett berg
över tankens skira slöja
Det känns lika självklart
som att dårskapen röja

Det brinner en låga
kring samvetets röst
Som värmande näring
till hoppfullhetens röst

Det blåser en vind
kring ögats varma blick
Den blev till orkan
när du mot ödet gick

Det frodas en sanning
vid själens dunkla bro
Den blir till passage
till kärlekens öppna bo

Det bubblar en källa
i pulsordens djupa sår
Den leder till vägen
som lämnat tydliga spår

Det vilar ett varligt lugn
när syret tagit slut
Där glöden har falnat
och livslågan brunnit ut

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 378 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-11-10 07:06



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra och stark i beröring!
2018-11-13

  ResenärGenomLivet VIP
Ett helt liv passerar med dina vackra verser...så fint...
2018-11-12

    Elisabeth Nilsson VIP
Livets nyansrika väv, diktad i vackert bildspråk och fina rim!
2018-11-11

  DavidM VIP
Det vackra språket i kombination med det kraftfulla innehållet slår an flera strängar samtidigt. De sista stroferna går in på djupet.
2018-11-10

    ej medlem längre
Höstsonat i ord
2018-11-10

  alicja lappalainen VIP
En klangfull dikt.
2018-11-10

  Marita Ohlquist VIP
Bra skaldat om livets olika nyanser!
2018-11-10

  Maria Sundelin VIP
Livets gång är en resa både i tid och rum
2018-11-10

    ej medlem längre
Din dikt berör så många skiftningar i livet. Vackert och insiktsfullt!
2018-11-10

  Feliaxel VIP
Vemodigt och tänkvärt
2018-11-10
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO