Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den lilla fågelungen

Fågelungen sover i sitt bo
ger åt mamman lugn och ro
flyger annars hit och dit
för att stilla dens aptit

Fågelungen ej flyga kan
värme i boet han dock fann
mamman lär nog flygkonst snart
då med vingarna den får fart

Fågelungen på marken var
mamman glömde honom kvar
räven kommer med skutt och hopp
försöker äta fågelungen opp

Fågelungen rädd och ledsen är
piper bland buskar och bär
hittas snart bland almens blad
fågelmamman blir nöjd och glad

Fågelungen i luften svävar
alla andra i skogen bävar
känner sig självständig och fri
snart så ska han pappa bli

Fågelpappan sitter på en gren
smeker sin fågelunge mjuk och len
ska snart lära naturens lag
i skogen kan ingen vara svag

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 870 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2018-02-23 10:04



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Snart är det dags igen för naturens alla djurungar...fin dikt...
2018-02-24

  Ingrid Trolle
En mycket vacker
metafor om livet för alla
varelser, så fint visad i
den lilla fågelungen.
Så sant i sista versen,
att ingen kan tillåta sig
vara svag.
Härlig dikt!

2018-02-24

  Niliboy
Fastnade på i skogen kan ingen vara svag, de som bor där är nog som vi, tror jag. Dvs de har sina svaga stunder!
2018-02-23

    ej medlem längre
Så fint diktat, man får följa den fina lilla ungen på dess färd till vuxen och ansvarsfull.
2018-02-23

  Blomma-Stjärna VIP
en fin betraktelse om en fågelunges ömtåliga liv!
2018-02-23

  Änglaögon
Härligt!
2018-02-23

  Marita Ohlquist VIP
Fint diktat om en liten fågelunges uppväxt!
2018-02-23

  DavidM VIP
Stämningsfullt porträtt av fågeln och dess göromål.
2018-02-23

    ej medlem längre
En gullig och varmhjärtad dikt som går rätt in i hjärtat att läsa.
2018-02-23

  Eva Langrath VIP
Fin dikt om naturens verklighet. Gott slut.
2018-02-23

  Salvation Pepper
Ett gott slut.
Det handlar om att vara på rätt plats i rätt tid.
2018-02-23

    Franz Ferdinand
Fin dikt, hann redan tro att det var slutet när räven kom! Men bra så
2018-02-23
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO