Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett slut, en ny början

Att välja mellan piller o rep
Gör det med samma i ett enda svep
Stirrar ner i flaskans botten
Levt hela livet utan vinstlotten

Av disken har på bordet skapats ett berg
Lägenheten är tråkig, helt utan färg
Fått sparken från jobbet, det finns inte mera
Skulle organen kunnat donera

Men tårarna torkar ibland på kinden
Livets gång kan ändras helt utav vinden
För slutet på ett gammalt kapitel
Det börjar alltid med en ny titel

I slutet av vägen där börjar en ny
Allt ja har kvar för dig är avsky
Hoppas att du aldrig vart här
Men ändå den första som fått mig att känna mig kär

Snart kommer nån ny, kanske den rätta
Nån som får kinderna till att hetta
Snart är du glömd, helt föredetta
Får hitta nytt ställe än mina tankar att bosätta

Men jag kommer inte välja varken piller eller rep
För efter dig var jag och begrep
Att jag är perfekt precis som jag är
Och nån i mig ännu kommer bli kär




Bunden vers (Rim) av Franz Ferdinand
Läst 165 gånger
Publicerad 2018-02-22 19:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Franz Ferdinand