Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den sista människan

det måste väl komma en dag
när den sista människan,
en hon eller en han,
drar sitt sista andetag

vem ger första hjälpen
till den sista människan?
*

och när det blir ”tyst i huset” –
om man uttrycker det så?
så, säg mig då –
vem? vem släcker ljuset?

( *) citat från Bruno K. Öijers dikt ”Skisser till ett av dödens tal”)




Bunden vers (Rim) av Tomas Karlsson VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-02-23 21:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP