Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poetens magiska penna

 

 

en magiker av fantastiska mått

en gåva så dyrbar hen fått

med orden hen leker

med pennan hen smeker

 

en värld av färger så sköna

mera, mera hörs publiken böna

poeten sveper med pennan sin

fötrollar allas vett och sinn' 

 

men ibland poeten svårmodig är

dysterheten så vrång och tvär

svartsynen färgar hens sinne

mörkret bor i hans minne

 

ordens svärta fyller ark

öde är poetens mark

hen finner inte orden

mörkt är det på jorden

 

ändock är det så

mörkret finns ändå

poeten kan det ej förneka

när arken hans är bleka

 

poetens penna av inspiration

består ävenså av transpiration

med svett och möda

ej på orden öda

 

att ej på orden överdriva

kan poeten klara skiva

sin penna han vässa

tar sig för hjässa

 

dikterna flödar som strömmar

de är som ljuvaste drömmar

det mörka och svåra

är sorgerna våra

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 172 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-02-24 13:09



Bookmark and Share


  MALVAA VIP
poeten har alla årstider, alla svåra/lätta fall och allt möjligt så fan som en deg kan poeten knåda orden
2018-02-24

  Marita Ohlquist VIP
Bra om skrivandet i olika sinnesstämningar!

2018-02-24

    ej medlem längre
Härlig rimdikt!
2018-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP