Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lördagsmorgon

Jag smakar på rekreationens sötma.

Jag ligger still.

Drar täcket över kroppen.

Myser åt det faktum att det är kallt ute.

Andra jobbar men jag är ledig.

Fri att göra vad jag vill.

Tillåten att ligga kvar.

Denna lördags lott.

Andras slit.

Möjliggör för mig att bejaka lättja.

Nästa helg är det omvänt.

Då ligger någon annan kvar

Och njuter av

att jag arbetar.

Men då tänker jag inte på det.

Inte som nu.

Då gör jag det bara.

Som av en inbyggd självklar pliktkänsla.

Som den arbetarson jag är.




Fri vers (Fri form) av Boneyfrank VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-02-24 08:30



Bookmark and Share


  Stisse
Fint skildrar hur vi kan bejaka lättja och njuta av att inte passa tider. Länge leve Kronblom!
2018-03-01

  Kungskobran VIP
Arbete är till för dumt folk och hästar.
Gammalt talesätt
2018-03-01

  BenGust VIP
Tänk, förr i tin jobbade många statligt anställda också till två på lördagarna.
Börjar nästan skönja pensionen genom
din stiliga beskrivning.
2018-02-24

  Kungskobran VIP
Som pensionär njuter jag speciellt varje morgon och kväll
2018-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Boneyfrank
Boneyfrank VIP