Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lägenheten





så många minnen speglar
det förflutna



det då livliga, sprakande,
det nu tomrum till någon främmande



plockar upp saker, från golvet
och funderar.


tittar på väggarna där tavlorna hängde



kollar en sista gång i köket,
inget i kylskåpet




sista plagget från garderoben
det enda kvar av dig här



de enstaka solglimtar tränger genom
persinner, belyser böcker, porslin och damm




riktar in blicken mot ett hörn
och hör musiken som spelades
för inte så längesedan.



drömmer mig dit igen, inte till någon
paradisö, och inte till miljoner




drömmer mig till just den tidpunkten
där jag levde, och du var bredvid







Fri vers (Fri form) av Julio VIP
Läst 588 gånger och applåderad av 39 personer
Publicerad 2018-02-24 20:39



Bookmark and Share


  Rafmagn VIP
Berörande!
2019-05-18

  aol
Så igenkännande någonstans inom mej blev tårögd den flyter upp inom till ett strålande bokmärke,
2018-05-05

    Annika J
Den här dikten berör läsaren, så mänsklig, det är det vanliga vi saknar.
2018-03-13

  Yheela
Underbar.
2018-03-03

  1BlackBird
Det vackra i minnen från vardagen samtidigt som det kan vara sorgligt (beroende på hur man tolkar den)
2018-03-03

    Peter Söderqvist
En text som får mig att tänka på ett hem som någon omtyckt persom lämnat för gott.
Slutet är starkt.
2018-02-25

  Piann VIP
Berörande text, där vemodet sveper
i luften.
2018-02-25

  Yrre VIP
Berör denna..
2018-02-25

  anits VIP
Vemodsvackert skaldat!
2018-02-25

  Hopplös själ
Som en dans i minnenas korridor!

Vemod är något jag känner igen!
En doft jag följer utan tvekan


2018-02-24

  ResenärGenomLivet VIP
Minnen som vill klamra sig fast, ljusa minnen i en lite sorgligare tid...berör...
2018-02-24

  morgonstjärna VIP
andetaget känns och saknaden
rymden mellan raderna

en hel värld kan få rum
just i detta mellanrum

Tack <3
2018-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Julio
Julio VIP