Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Koltrasten

Koltrastens spröda toner
ljuder under vårens kväll
mina steg avtar sakta
på bergets varma häll

Starka toner klingar
ur fågelns lilla bröst
skapar en längtan
om frihet och tröst

Du lilla fågelväsen
vad tänker du på
när dina visor ljuda
lite nu och då

Kanske älvor dansar
till din vackra ton
och bergakungen
skrattar på gyllne tron

Koltrastens spröda toner
hörs under vårens kväll
jag lyssnar och njuter
på bergets häll

 




Fri vers av AjBi
Läst 209 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-02-24 23:08



Bookmark and Share


  Nils-Robert
Härlig dikt om våren med en sensuell underton
2018-02-25
  > Nästa text
< Föregående

AjBi
AjBi