Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ruttet kött

Du sitter där på din tron
Hoppa istället ner i din grav
För allting måste ha sitt slut
Och hierarkier byts alltid ut

Står dömd i en tom rättssal
Radion spelar en död vals
I hörnet står min dubbelgångare
Med en snara runt nacken

Stenen fylls sakta av sprickor
Som det är lätt att falla ner i
Vi förföljs av en djup skugga
För resten av våra liv

Det är en enkel handling
Vi delar samma rutiner
Och så läggs ytterligare en siffra till statistiken
När frågorna svarar svaren

Skulle du sakta mörda en närstående?
Under en mörk midsommarnatt
Eller blir det snarare dig själv
När våldet är din enda vän

Men vi är så mycket mer än
”Gråter du din bögjävel”
Det är den största skräcken
Den mest förbjudna

Men världen går att förändra
Ett fotsteg i taget
Sår är vad som återfinns på dina armar
När det du grävt ner baklänges larmar

Du har sett alla monster
Bedrägerierna kommer från sådant
Att återskapa det som förstörts
Det är inte en bra idé

Vad händer om framtiden redan är här
Vad kallar vi de tio åren från nu
Minns du fortfarande igår kväll
Minns du fortfarande hur?

Förnuftet går hand i hand
Med dumheten i ett slutet land
Vi tittar bakom kudden
När blodet dränker fegisarna

Hela sitt liv har du haft för mycket tid
Alldeles för mycket tid
Att hata det du inte vet
Och det du aldrig ser

Satan står på min gräsmatta
Jag tror att jag kommer att bjuda in honom
Förmodligen är han mycket trevligare
Än du är så länge du ska vara sån

Ska vi släppa tystnadens kedjor
Och låta hatet försvinna
Så länge köttet är ruttet
Kommer hjärtats mörker att vinna




Fri vers (Fri form) av Robin V
Läst 328 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-02-25 00:03



Bookmark and Share


  henke_r
Elegant och eldigt. Gillas skarpt!
2018-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Robin V
Robin V