Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

att möta en människa



varje ny morgon
täcker vi våra ansikten med fjäder
för inte bländas av solen
då vi möter människan djupet
Det är stort då pusslet stämmer
en önskan från själen
du är värd allt gott i världen
önskar av hela mitt brinnande hjärta
all lycka du får helar dina sår
När vi åker förbi hållplatsen
sover parken ännu
den långa visaren måste stråla
samman mittpunkten i zenit
och skuggorna blir korta
då vaknar träden
av ringsignalen
bussen segar sig fram enligt tidtabellen
vi sitter tysta omslutna
fuktiga kläder dofter av rök
hör prasslet från grannens nyheter
kvinnan bredvid speglar sig och sin nya frisyr
En gäspande måne
skorstensrök svävar över taken
försvinner i en thésil
tänker på hur fantastisk du är
du är ett mirakel bär ett genomskinligt skal
undrar om det är bara jag som ser
hur din vackra själ brinner
stryker ömt kinden
Vi som lever i ljuset rör oss mellan
oländiga skogsbryn och floden
rensar ogräs varje dag
för inte stranden ska belägras
kämpas ned av grenar rötter och klängen
mörkersidan av ljuset

Vi är en av dom
som andas dagen då den är




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 368 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-02-25 13:06



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Mjuk och fin dikt...känns gott...
2018-02-25
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP