Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hemkomsten


Dörren stängdes bakom mig
med en trött suck

Sömnen ringde inte in nattvandraren
förrän klockan 5.00 i morse
natten igenom vandrade grannens
tomma soptunna hemlös på gatan
den gjorde små avstickare
in hos alla grannar, bugade och vände om
Ett knackande på dörren reste mig
ur den oroliga bädden
utanför stod en skräckslagen piasavakvast
och knackade upprepade gånger
hårt på ytterdörren
Jag vägrade hårdhjärtat att släppa in den
somnade till slut insnodd i täcket
bland katterna som gömde sig i värmen
mumlade i sömnen

Tack och lov - blåser det inte så
varje natt!




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 333 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-02-25 21:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP