Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pärlemo, en vårsyn.

varför är du inte fri när du kan

floderna regnar kval i min öken

tänk så nära vi kunde vara

tänk så varm sidan kunde värmas

tänk som keruber kunnat sjunga

 

det värker det töms

ömmar den punkten i en il

kärleksrosor för apollos fjäril 

i tankar tröstar jag mig själv 

...bortom vinkar, blinkar du min kväll

 

jag tackar jag gråter jag vänder mig om

jag sjunger en visa jag skriftar en sång

skimrande för solen skall du lysa igen

...samla ditt mod nu skall vi hem. 

 

Morgonvinden susar mitt hjärta stormvind är

Bitgnister vallmotröst i snö jag mig bär

Du sviker mig med mod baklänges förått

vilken är den kärleks tid som passar dig gott 

 

jag väntar jag lever jag passar en vårjakts köld 

kvider ett hjärta lider en buren rustning bygger en sköld

aldrig trodde väl jag att falken skulle begå själens stöld

stjärnor som gnistrar mitt hopp vill du ta

men aldrig skall du lyckas för jag är jag. 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Songbird VIP
Läst 368 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-02-25 21:54



Bookmark and Share


  Peter Stjerngrim VIP
Kram!
2018-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Songbird
Songbird VIP