Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att prata med en båt


tillsyn

isvinden
trummar på
från nordost

det knastrar
isnön
av vintersteg

ejdern
ligger still
i nattkylan

hoppar ombord
kollar värmen
i maskinrummet

sommardrömmar
linskivans vinande
länkrepen
går ombord

kräftburar
krabbburar
hummerburar

fyrtakt
från maskin

stryker över
mantågsröret

än är vinter
och fjordarna fryser

vi får drömma
en
stund till




Fri vers av tom boreland
Läst 297 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-02-25 23:13

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
du skriver levande lyrik
som det gungar om
2018-03-20
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland