Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Från mörker till ljus




Banade mig väg på okänd mark
tankarna var svarta och tunga
ville bli stark, inte vara svag
ville lovsånger om livet sjunga

hade levt i en värld av tystnad
i sorgens och saknadens tid
behövde och sökte efter något
som skulle ge mig inre frid

nu är tankarna ljusa och lätta
känner mig åter fri och stark
glad att jag orkade bana mig fram
på svår och okänd mark

nu hör jag åter livets musik
kan kroppen i takten gunga
tystnaden finns i minnet kvar
men kan lovsånger om livet sjunga




Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 392 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2018-02-26 12:34



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
...eller som han sa Farbror Nilsson: "Jag känner livet i mig"...härligt när ljuset kommer tillbaka...
2018-02-27

  MALVAA VIP
livet sjunger alltid LIV men omständigheterna omkring hindrar livet utövas som det skulle
2018-02-27

  M.Eta
Så fint skrivet om hur livet vänder!
2018-02-27

  Maria Sundelin VIP
Skönt att det är så
Kramar
2018-02-27

  Kungskobran VIP
Så uttömmande direkt från ditt innersta
fint
2018-02-27

  Respons VIP
På rätt väg genom grottekvarnen!
2018-02-27

    Peter Söderqvist
Vackra ord och rim i ett sammanhang som andas styrka. Väl formulerade rader.
2018-02-26

  Blomma-Stjärna VIP
att åter få höra livets musik
kroppen i takten kunna gunga- ja!


så länge liv finns
finns ljus!
2018-02-26

    Franz Ferdinand
Det ligger nått så ljust i din dikt. Något som riktigt får en att må bra. Hur livet plötsligt vänder o visar sina goda sidor
2018-02-26

  DavidM VIP
Lättande, luftiga känslor i slutverserna. Fint skriftat.
2018-02-26

  Eva Helene VIP
Att åter få höra livets musik, så gott! Din dikt andas tacksamhet och ödmjukhet. Mycket fint!
2018-02-26

    Birgersdotter VIP
Hyllning till livet!Det är otroligt att trots sorger och svårigheter så finns det ljusa och lätta också där!
2018-02-26

    Elisabeth Nilsson VIP
En vacker hymn till livet, när smärta och sorg bleknat.
2018-02-26

    ej medlem längre
I smärta föds ljus. Som en lovsång till livet!
2018-02-26

  Niliboy
Jättefint, livet har också tråkiga å mörka sidor, å det är så härligt när man bryter igenom å finner harmoni! Livslång harmoni!
2018-02-26

    ej medlem längre
Orden är nästan som en vacker (sann-)saga ... så underbart hoppfullt och vackert att få läsa.
2018-02-26

  Anya VIP
Härligt att komma ur mörkret.
2018-02-26

  Gunnel Eriksson VIP
Det är härligt att läsa om din läkeprocess.
2018-02-26

  Olof Lagerhorn VIP
Vägen tillbaka från en svår tid skickligt gestaltat och berättat, med vackra och innerliga bilder.
2018-02-26

  ULJO
Lång dag färd mom natt med bestämda steg. Gott jobbat.
2018-02-26

  Öknens Ros VIP
Att orka resa sig upp och gå med lätta steg kostar på, men lättnaden är befriande.
2018-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP