Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Berlin och Daniel

Vi sitter på en mörk rökig bar i Berlin.
I mina drömmars stad; så mycket i mig
som har börjat och slutat här.

Nu kostar spriten nästan ingenting och
vi tömmer plånböckerna över bardiskarna
i friedrichshain, sliter ut skorna till techno
på klubbarna under broarna över Spree.
Knullar i våningssängar och hostelduschar.
Strosar hand i hand i eftermiddagssol bland
de övervintrade punkarna på warschauerstrasse.

Våra vänner är höga och slutar aldrig prata
och jag böjer mig fram och säger

-Bli ihop med mig.
-Självklart, svarar han.




Fri vers (Fri form) av inatt
Läst 426 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-02-26 19:03



Bookmark and Share


  saudade
bor i den här dikten. känns som hemma
2018-12-04

  Bjarne Nordbö
Alltså. Du äger den här formen. Jag blir där. Ser på. Doften av Berlin. Lutad mot en husvägg med en veganburgare i handen hör jag dig säga de där orden. Innan ni försvinner i mängden.
2018-02-26
  > Nästa text
< Föregående

inatt
inatt