Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Knutby

En förtätad isolerad längtan
efter Gud och gemenskap
förbrukar syre
kväver människor

Kristi brud
väntar på Jesus
inspireras
av djävulen

Mera luft och ljus
krossar en församling
räddar människor





Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 358 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2018-02-27 03:04



Bookmark and Share


  Anders Frankenberg Waster
"He’s a great humanitarian, he’s a great philanthropist
He knows just where to touch you, honey, and how you like to be kissed
He’ll put both his arms around you
You can feel the tender touch of the beast
You know that sometimes Satan comes as a man of peace"

(Bob Dylan)

2024-04-13

  Kungskobran VIP
Mycket fint skildrat i ett koncentrat
2018-03-05

  ULJO
Att det finns grupper som kan dupera och lura människor på det viset. Utnyttja människors sårbarhet för egna sjuka syften. Det är skrämmande.

Är det så de kristna läran ska förkunnas?

De som förkunnar den kristna läran på det viset borde lagföras omedelbart innan fler tragedier inträffar.
2018-03-05

  Bjarne Nordbö
Blir alltid fel när man tror sig veta istället för att just tro.
2018-03-05

  Bibbi VIP
Detta händer i bortvändhet från Gud.
2018-03-02

  Blomma-Stjärna VIP
du uttrycker dig väldigt bra, tycker jag, om det som sker som kommer oss till del genom media!
fundamentalism går tyvärr ofta bra ihop med religion -
mera luft och ljus, ja - och lite god magi! - :-)
2018-02-28

  Kjell Åhsberg
Religionens makt är märklig. Och farlig många gånger. Knutby är en storm i ett vattenglas jämfört med religioner på den yttersta kanten. Daesh t.ex.
Men spelet är detsamma!
2018-02-27

  Marita Ohlquist VIP
För mig är det fullständigt obegripligt att det sker så många illgärningar i religionens namn!
2018-02-27

  Öknens Ros VIP
Skrämmande...där man minst anar det...mörka tankar, mörka krafter.
2018-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP