Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om politik


En dikt om politik

Av pliktkänsla man inte kan låta bli, att gå och rösta i en demokrati.
Trots det kan folk rösta fram en typ som Trump, som gör så att hela Nordkorea får damp
Där har de tvärtom diktatur, i det landet bestämmer en annan filur
Kim Jong Un är hans namn, bestämmer i ett land där ingen får lämna hamn
Här i Sverige har vi en Stefan, vår statsmister, han ska skydda oss mot alla onda terrorister
På tronen sitter Gustav som inte längre är ung, men han är vårt stöd, vår fine kung.




Bunden vers (Rim) av Lars Bergström
Läst 325 gånger
Publicerad 2018-02-27 10:04



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag har inte röstat sedan nittiotalet. Röstkortet river jag alltid sönder. Offentligt.
Trump tycker jag är helt OK i många avseenden.
2018-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Lars Bergström