Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SNÖYRA

 

rea rea rea

det är rea

på snö idag

mängdrabbatt

 

du får fem för tre

titta ut får du se

snön öser ner

snö vart än vi ser

 

barnbarnet Stephanie 

ropar ut genom fönstret

det finns ABC för snö

ibland är det bara tö

 

regnet kan inte ta mig

säger snön från drivan

skottandet ska oss pina

pappa och mamma ojjar sig

 

gamla Björn behöver mat

vi ska dit med ett stort fat

ta oss genom snöstorm och yra

nu är goda råd dyra 

 

plogbilen syns inte till

det blir inte alltid som man vill

vi ska genom snömassorna gå

så att de alla vår hjälp kan få

 

det är saker vi måste göra

när snön täcker över våra kära

snö är vackert får vi höra

men idag är den tung att bära

 

barnbarnet är bara sex

måste gå flera kilometer

tur hon gillar kex

och vet vad hon heter

 

jag är stark som en björn

Björn-vännen skrattar högt

sjunger måla rumpan grön i ett hörn

hjärnorna är kvicka inget mer går trögt

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-02-27 11:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP