Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

svällande knoppar

i morse var is på dammen
utom vid kanten
där änderna låg
och tjattrade med varandra

himlen var blå med små molntussar på
och vinden slog kallt mot mitt ansikte

små vintergäck tittade upp
under varje buske jag såg

de människor jag mötte i parken
de frös liksom jag
men såg frejdigt upp och log

som de gråa knoppar
på lövträdens grenar
som sväller av glädje
vi mötte varandra
i solljuset
o, snart
mycket snart
kommer vår och värme!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 285 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-02-27 23:33



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Tillvaron tinar upp i var natur.
Varmt beskrivet.
2018-03-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Härliga text om den tid som kommer, med liv och lust åter.
2018-02-28

    ej medlem längre
Jag blir varm ända in hjärtat av dina ord - du sprider glädje, hopp och en sanslöst stor vårlängtan! Tack!!
2018-02-28

  ULJO
"o, snart , mycket snart , kommer vår och värme!
2018-02-28

  Respons VIP
Ja det är en brytningstid. Vackert formulerat!
2018-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP