Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Djupfryst lycka

Det är arton grader kallt i frysen
Det är tolv grader kallt ute
Våren fåglarna mildvindarna
sommaren solvarma klippor grönskan
kan betraktas inifrån frysen
genom ett litet fönster i dörren
Det kräver tålamod och varma kläder
Men det är en lyckoposition
Hela världen är ett löfte
Allt är möjligt
Genom fönstret ser jag hur
vi nära och kära är tillsammans
Vi grillar badar och pratar
Lyckan är så enkel och nära
Solen är så varm och skön

Sommaren på sommaren är annorlunda
En ständig jakt på paradiset
som alltid slinker runt hörnet
Olika viljor slåss med varandra
Myggen bromsen och getingarna
kalasar på den kletiga sylten
Myggoljan grilloljan sololjan
Stressen på jobbet
blir stressen på campingplatsen
Nu måste vi åka vidare
Nu måste vi bada
Drick inte mer nu
Sluta tjata

Så jag håller mig kvar i frysen
med alla varma kläder
och stirrar genom fönstret
Maj juni juli augusti
kärleksnätter möten
vackra solnedgångar
hänförande utsikt
Du och jag tillsammans





Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 429 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-02-28 03:57



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Härligt skildrat, livet som det är
2018-03-05

  Anya VIP
Jaa :
"Sommaren på sommaren är annorlunda
En ständig jakt på paradiset
som alltid slinker runt hörnet "

Du fångar sannerligen essensen. Sommaren på vinter är annorlunda. Då minns man bara det bästa.

Intressant att befinna sig i frysen och se ut genom ett litet fönster i dörren. Bra!!!
2018-03-03

  Blomma-Stjärna VIP
åh, så klarsynt och humoristiskt bra om vintern och längtan till sommar- sparas!
2018-02-28

  Kjell Åhsberg
Här befinner vi oss i frysen, utan frys. Översnöade dessutom. Längtan till sommaren är stark, trots alla "problem" den kan föra med sig.
2018-02-28

  i af apa
snyggt!
2018-02-28

  Minkki VIP
strålande! jag läste den utan inloggning men bara måste in för att bokmärka!
2018-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP