Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sanningens berg

Ser du solen över havet?
och seglet som revats klart
Hör du fåglarna från skyn?
där de sjunger underbart

Ser du stjärnan i det blå?
och kronhjorten på vägen
Hör du bruden i kyrkan?
där hon svarar helt förlägen

Ser du ljuset över nejden?
och matrosen vid sin båt
Hör du låten på radion?
en riktigt melankolisk låt

Ser du stenen vid berget?
och runorna som ristats förut
Hör du vattnet som porlar?
där näcken spelade vårens slut

Ser du skuggorna på marken?
och stjärnorna som blir fler
Hör du vågorna som kluckar?
mot stranden inte någon ser

Ser du guldet på himmelen?
och regnbågens vackra färg
Hör du silverklockan i kväll?
långt bortom sanningens berg

En man och en kvinna
filosoferar vid en strand
De hör och ser sina bilder
där vid brynet hand i hand

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 458 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-06-26 19:49



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Vackert
2019-07-02

  Maria Sundelin VIP
Fin bild av vardagen
2019-06-27

  Yrre VIP
Jättefin!
2019-06-27

  BenGust VIP
Solokvist levs ett liv.
Tillsammans upplevs det.

Och skillnaden däruti
ristas in bland ditt
eftertänksamma val av ord.
Snyggt!
2019-06-26
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO