Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Månadsskiftet

Så kom den då
Rysskylan
Denna gång samtidigt som ljuset
Torrluften vattnar ut varenda ven
Och till middag blir det salt och vatten
Men ljuset, det är ju på väg
Favoritkrokusen på gården tittar redan opp
Och fastän det ligger is på trottoaren
Kommer det pastellfärger i skyltfönstren
Läste om en pudel som gått genom isen
Bara en bit ifrån skridskoåkning och pimpelfiske
En vårlig rysskyla
Lynnig men varm
Bitande kall




Fri vers av orbis tertius
Läst 161 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-02-28 21:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

orbis tertius
orbis tertius