Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvinnan och månen

Månens öga

ser dig sova

oklädd men varm

nära glöden

från kaminen

av täljsten

 

och vacker är du

och doftar

äng och dagg

mitt i en vinter

från Sibiriens

mörkerhål

 

En dröm är du

en berättelse

om en kväll

när du mötte

den som älskade

och såg dig

 

som lossade

din klännings band

och fann en väg

att gå tillsammans

i de brinnande ljusens

tysta skuggor

 

Och när du sover

klär månen dig

i ett flor

vävd av

de finaste ord

som världen känner

 

och du är älskad

och du är en dröm

och du är kvinnan

som vilar trygg

nära honom

och elden 




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 363 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-03-01 07:00



Bookmark and Share


  Ronny Berk
Bra poesi, läsvärd, tänkvärd !
2018-03-24

  Minkki VIP
finner inte ord, annat än för helheten. Helgjuten.
2018-03-07

  Bjarne Nordbö
Här finner jag en varm vila vid dina ord. Tack.
2018-03-05

  Lena Själsöga Keijser
detta
är
vackert
mycket
vackert
2018-03-01

  Jan Widströmer VIP
Romantik och sensualitet (med lite skogskojakänsla under månen)
2018-03-01

  Respons VIP
Vackra kärleksrader!
2018-03-01

  Nils-Robert
En vacker och berörande text. Den går rakt in i hjärtat.
2018-03-01

  Kungskobran VIP
Starkt berörande text
2018-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP