Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om kvinnan från Västafrika som frös ihjäl en kall vinternatt i början av mars 2018


Vilse i vinterkyla

Moder Svea öppnade sin famn för dig , din dotter och din son
Läser om dig i mitt varma hus, känner mig som ett fån

Ert rum med Soderup på golvet och Mydal mot väggen
På morgonen limpskivorna, filen och de hårdkokta äggen

Något fick er att lämna Ljunga park, halvklädda ut i natten
Någon kanske såg er på vägen, i värmen bakom ratten?

I bitande kyla drog du ut, ut i skogen där vid Sävsjö
Ångesten måste varit stor, när du insåg du skulle dö.

Dina barn, du fick aldrig veta, fick dock hjälp i tid
Du kvinna från Afrika - vila i frid





Bunden vers (Rim) av Lars Bergström
Läst 513 gånger
Publicerad 2018-03-01 13:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Bergström