Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det satt en enormt stor och orädd Korp på mitt fönsterbleck hela dagen som jag gav bröd och det kom lite värme inifrån till den sen blev det en text av det hela.. även en hyllning till mina goda vänner Peter och Mona.. egen bild


Under stor Korpens vinge

I det karga vinter landskapet

som plötsligt överraskas mänskligheten med en käft smäll

här ute på vidderna där snödimman piskar oss i ansiktet

vilar stor korpen på mitt fönster bleck för att dra nytta

av den klena värmen som lyckas sippra ut ifrån

springorna i fönstret detta bjuder jag gärna på

med lite brödsmulor där till.

 

Små fåglar såsom gråsparv, pilfink, talgoxe och blåmes

har smörjt kråset av frö och bröd jag lagt

till dom för att styrka sig i deras kamp om tiden.

 

Möss och andra gnagare söker sig till människa

bebodda hem i sitt  sökande efter lite smulor och värme

det är modigt att trotsa människan men ett måste

för att få skydd i sin längtan efter det sena våren.

 

Men! kommer korpen med ett varsel

om att ta skydd under dess vinge för vad som komma skall

eller är det Hugin eller Munin som är utsända ifrån

Asgård eller Midgård av skaldernas gud

Oden själv för att bringa oss ett meddelande.

 

Hugin vars namn betyder "tanke"

Munin vars namn betyder "minne"

 

Jag i min bekvämlighet skänker en tanke och tänder

ett ljus till alla dom utsatta och behövande i vår värld..

 

Och minns när jag själv for illa och behövde det som mest

 

Då kom där nån förbi.....




Fri vers (Modernistisk dikt) av Lasseman VIP
Läst 621 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-03-01 13:42



Bookmark and Share


  Janina Kaminska
Ja, alla varelser vill leva. Fint beskrivet.
2018-05-25

  Lars Hedlin
Allt börjar i tanken! En mycket mycket bra text min vän och namne broder! :)
2018-03-13

  Annika Persson
Det hjälper säkert ens samvete att tända ett ljus för andra i åminnelse av människor som lider nöd.

Samhället borde göra något handgripligen för att hjälpa folk i fattigdom. Vad gör kyrkan idag?
Inte mer än att göra allt fel.
Ställ ut kök för hungriga.
Det finns alltid folk som kan ställa upp.
2018-03-02

  lodjuret/seglare VIP
Lustigt. Fått fåglar och fönster, 'på hjärnan' idag. Och så skriver du en listig text om korpar... Spänn ande.
2018-03-02

  ULJO
Korpen en mäktig fågel
2018-03-01

    ej medlem längre
Fin text, korpar är vackra har några på besök här då och då samt de vackra kungsörnarna! Härom veckan försökte de slå en råbock utanför mitt fönster, men den klarade sig...
2018-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Lasseman
Lasseman VIP