Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den overkliga snällheten

Var inte snål med snällheten
Gödsla med den, slösa på den
Låt den jobba övertid
Den kräver inget tillbaka

Där det karga och hårda härskar
är snällheten som mest välkommen,
men som minst förväntad

Se den lycka den kan bringa
Den förvåning den kan väcka
Den tacksamhet den kan åstadkomma

Ett vänligt ord tär inte på krafterna
En kärleksfull handling räknas inte i kronor
Ett leende krampar ingen muskel

Snällheten öppnar dörrar
Låter ljuset strömma in, där fönster inte fanns
Snällheten visar på det enkla
I vår overkliga verklighet











Fri vers (Fri form) av Roger Franzén Nilsson VIP
Läst 272 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-03-01 14:16



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Bra ordat, instämmer!
2018-03-02

  Kungskobran VIP
Se bara upp så du inte blir utnyttjad
2018-03-01

  Öknens Ros VIP
Fram för snällheten! Den kan man inte få för mycket av.
2018-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Roger Franzén Nilsson
Roger Franzén Nilsson VIP